APRENDRE A ALIMENTAR-SE PER A UN MILLOR RENDIMENT ESPORTIU


Aspectes dietètico-nutricionals

Per a l’esportista, a nivel amateur o professional, l’alimentació és tant important com l’entrenament per a un òptim rendiment. De fet pautes d’alimentació i d’hidratació inadequades o deficients evoquen a perills per a la salut i fallides.
La finalitat d’aquest taller és exposar nocions relatives al paper fisiològic i energètic de certs nutrients i mostrar com es poden proveir estratègicament, al llarg dels dies previs a la competició, durant i després d’aquesta, per a uns òptims rendiment esportiu i recuperació.  

Front els fogons, aspectes culinaris

Es prepararan plats que compleixin les característiques adequades per a dur a terme òptimament tant l’entrenament físic pautat i previ a la competició (atenent a la intensitat de les sessions) com per a l’àpat postcompetició recuperador.
En l’elecció dels plats que es treballaran s’ha tingut en compte aspectes nutricionals (atenent als grups d’aliments que els configuren) a més dels culinaris (tipus de tècnica culinària, textura i temperatura).

Material per a l'alumne/a

  • Aspectes dietètics a tenir en compte en els àpats previs a la competició i el postcompetició.
  • Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), passos per a la seva elaboració i etiquetatge nutricional per ració del plat.

Durada: 2 hores

 

Preu: 65 €



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada