Aspectes
dietètico-nutricionals
Per a l’esportista, a nivel
amateur o professional, l’alimentació
és tant important com l’entrenament per a un òptim rendiment. De fet pautes
d’alimentació i d’hidratació inadequades o deficients evoquen a perills per a
la salut i fallides.
La finalitat d’aquest
taller és exposar nocions relatives al paper fisiològic i
energètic de certs nutrients i mostrar com es poden proveir estratègicament, al llarg
dels dies previs a la competició, durant i després d’aquesta, per a uns òptims
rendiment esportiu i recuperació.
Front els
fogons, aspectes culinaris
Es prepararan plats que
compleixin les característiques adequades per a dur a terme
òptimament tant l’entrenament físic pautat i previ a la competició (atenent a
la intensitat de les sessions) com per a l’àpat postcompetició recuperador.
En l’elecció dels plats que
es treballaran s’ha tingut en compte aspectes nutricionals (atenent
als grups d’aliments que els configuren) a més dels culinaris (tipus de tècnica
culinària, textura i temperatura).
Material per
a l'alumne/a
- Aspectes dietètics a tenir en compte en els àpats previs a la competició i el postcompetició.
- Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), passos per a la seva elaboració i etiquetatge nutricional per ració del plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada