CUINANT PERQUÈ ELS MEUS PETITS APRENGUIN A MENJAR SA


Aspectes dietètico-nutricionals

Com a pares i mares, ens preocupem moltíssim de si els nostres petits estan adquirint uns bons hàbits alimentaris i de si la seva dieta és suficientment variada i equilibrada. Mitjançant aquest taller gastronòmico-nutricional es desitja facilitar les eines suficients, dins aquests dos àmbits d’actuació, per a ajudar a minimitzar i/o eliminar aquesta problemàtica i que es pugui tenir la plena garantia que la seva alimentació és l’adequada i suficient.
Es plantejarà quines conductes i mesures s’haurien d’adoptar per a incrementar-los la seva apetència, principalment en els àpats principals.
S’exposaran idees i suggeriments de com preparar i/o incorporar certs tipus d’aliments, els menys atractius −verdures/hortalisses, peix i fruites−, i sovint rebutjats per part dels petits, als àpats diaris. Que acabin formant part de la seva dieta requereix, més que res, treballar la seva integració en la recepta i la forma de presentació del plat.

Front els fogons, aspectes culinaris

S’elaboraran diversos plats molt fàcils, caracteritzats cadascun d’ells per a la integració, dins la recepta, d’algun/s d’aquests tres grups d’aliments, com a ingredients. A cada proposta s’empraran les estratègies culinàries i d’acabat del plat més adients perquè aquests siguin apetibles per part dels petits comensals. 
Durant el seu procés d’elaboració, es plantejaran altres idees i recomanacions igualment eficaces per a assolir aquest mateix objectiu. 

Material per a l'alumne/a

  • Fitxa nutricional de cada plat preparat, que conté el llistat d'ingredients i els seus gramatges (i mesures casolanes), passos per a la seva elaboració i etiquetatge nutricional per ració del plat.
  • Llistat d’estratègies dietètiques i culinàries treballades al taller, per a poder-les posar en pràctica a casa.

Durada: 2 hores

Preu: 45 €




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada